Laura Pensasmäki

Hei ja ihanaa kun olet löytänyt tiesi kotisivuilleni!KUKA OLEN?

Olen Laura, 28-vuotias vaimo, koiranomistaja, hää- & kauneusalan yrittäjä, valokuvaaja ja kofeiinin suurkuluttaja. Miellän itseni edelleen hyvin vahvasti helsinkiläiseksi, vaikka majapaikkaa pidänkin tätä nykyään Kehä 3:n ulkopuolella - ostimme mieheni kanssa vuoden 2018 lopulla rivitalopätkän Tuusulasta, mutta töiden takia kuljen kuitenkin lähes päivittäin tuttuun ja turvalliseen Helsinkiin.


AMMATTINI?

Olen yrittäjä ja tämä pitääkin sisällään sitten yhtä sun toista. Yrittäjän työnkuva ei ole koskaan kovin mustavalkoinen, hommia riittää, kuin sieniä sateella ja olen kyllä hyväksynyt kohtaloni sen suhteen, että olen yrittäjä 24/7. Työnkuvaani kuvaa parhaiten ehkä seuraavat: kauneusalan yrittäjä, ripsiteknikko, meikkaaja, toimitusjohtaja, markkinointi- ja somevastaava, valokuvaaja ja kahvinkeittäjä (niin itselleni, kuin asiakkaillekin).

Omistan kampaamon Helsingin Meilahdesta, jossa työskentelen itse ripsiteknikkona (ripsienpidennykset, ripsien kestotaivutukset) ja meikkaajana. Kampaamopuolta hoitaa uskomattoman taitava tukkataituri Nelli, jonka kanssa pyöritämme Lyreilia - Kampaamo & Kauneuspistettä (lyreilia.fi). Lyreilia avasi ovensa ystävänpäivänä helmikuussa 2019 ja meillä on ollut mahtava startti Nellin kanssa! Olen erittäin kiitollinen siitä, että saan tehdä juuri sitä mitä rakastan ja meillä on paljon kehitteillä myös tulevaa varten. Meillä on liikkeen yhteydessä myös kauneusmyymälä ja olemme avaamassa lähiaikoina vielä oman verkkokaupan kauneusmyymälätuotteille.

Työhistoriani pitää sisällään kauneusalan töiden lisäksi mm. erikoisvaateliikkeessä työskentelyä, jossa olen ottanut ensikosketukset liikkeen pyörittämiseen, verkkokaupan hoitamiseen (niin valokuvaamisesta tuotetekstien kirjoittamiseen ja koko sivuston hallintaan, sekä myös postiliikenteen hoitamiseen), sekä vastasin myös markkinoinnista ja yrityksen somesta. Olen työskennellyt myös yritysmarkkinoinnin parissa mediakonsulttina, sekä kirjoittanut muutamaa eri blogia yhteensä yli 10 vuoden ajan - välillä harrastuspohjalta ja välillä osana työpäivääni.

Valokuvaamisestani voit lukea enemmän valokuvaus -sivultani, olen selventänyt sinne tarkemmin kuvaushistoriaani ja millaisia suunnitelmia minulla kuvaamisen suhteen tätä nykyään työrintamalla on.


Helmikuu 2019, Lyreilia - Kampaamo & Kauneuspiste

LAURAPENSASMAKI.COM

Olet vierailemassa kotisivuillani, joissa yhdistyy portfolioni ottamistani kuvista, sekä osaksi myös kuvien kautta kauneusalan töitäni. Tämän domainin alla toimi pitkään pelkästään lifestyleblogini, mutta avattuani kampaamoni alkuvuodesta 2019, on aika ollut hyvin kortilla ja jouduin tekemään uusia ratkaisuja blogini kohtalon suhteen.

Rakastan bloggaamista, mutta olen joutunut hyväksymään nyt viime aikoina, että tunnit eivät vain yksinkertaisesti riitä vuorokaudessa ja jotain päätöksiä on nyt tehtävä. Kirjoitan, kuvaan ja editoin niin paljon jo muutenkin kaikkien meneillään olevien työprojektien takia ja hyvän blogin ylläpitämiseen tarvitsisin sen kaiken saman ajan, eikä se vain yksinkertaisesti ole mahdollista. Päädyin tästä syystä muuttamaan blogini enemmänkin portfolioksi, mutta en sulje sitä vaihtoehtoa pois, ettenkö saattaisi välillä kirjoitella lifestylebloggaajan otteella omasta elämästänikin.

Halusin kuitenkin pitää sivuillani ns. blogityylin, töitäni pääsee katsomaan postausten muodoissa ja tämä mahdollistaa minullekin esim. behind the scenes -materiaalin jakamisen, mihin ei ehkä ihan normaalissa portfoliossa törmääkään.


SOSIAALINEN MEDIA

Laura Pensasmäki

Instagram: @laurapensasmaki
Facebook: Laura Pensasmäki

Lyreilia - Kampaamo & Kauneuspiste

Instagram: @lyreilia
Facebook: Lyreilia - Kampaamo & Kauneuspiste